EPP av Axel Jensen. Theater Corpus med Oslo Sinfonietta. Premiere Ultimafestivalen 2022

Axel Jensens roman Epp (1965) er kanskje det mest bemerkelsesverdige norske verket innen science fiction-sjangeren.Boka handler om pensjonisten Epp, som bor i en anonym boligblokk i byen Oblidor. Landet heter Gambolia, og planeten er ikke navngitt. Epp er en studie i nytteløshet og selvbedrag, og boken er blitt tolket som en satire over velferdsstaten.

Verdenen Epp bor i er velorganisert og gjennomregulert. Alt og alle har sin plass. Det korte navnet til Epp indikerer at han er lavt på den sosiale rangstigen. Han lever i evig frykt for å miste enda en bokstav i navnet, og synke enda lavere i rang. Den gretne Epp skriver daglige rapporter om hverdagslivet, som å koke egg, lage seg snacks eller å mate sin kjøttetende plante. I motsetning til Epp, drømmer naboen Lem om et mer egalitært samfunn, og han prøver stadig å få med seg Epp i en motstandsbevegelse. I denne triste og skitne boligblokken lever en underlig drøm, en framtidsnostalgi der friheten er rett rundt hjørnet.

Medvirkende:

Ide, regi, scenografi, kostymer og figurer: Tormod Lindgren

Dramatisering : Aina Villanger

Komponist: Lars Skoglund

Videoprojeksjoner : Peter Knudsen

Lysdesign : Oscar Udbye

Produsent: 7 mil / Tormod Lindgren

Skuespillere: Thomas Hildebrandt, Geir Robsrud og Dominika Minacz-Sira

Regiassistent : Oda Holmvik Bredvold

Scenografiassistent : Piotr Chrzanowski og Aaron Lindgren

Kostymeassistent : Klara Gecevic

Varighet : 70 minutter

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende, Fritt Ord, Norsk komponistfond, Spenn . Takk til Axel Jensens etterlatte for tillatelse til å dramatisere verket.

download.png
ffuk logo.jpg
download.png
download-2.png
download-1.png
Spenn_logo_k_3000px.png