top of page
2013  Desiring machines

Medvirkende: 

Regi og komponist: Erik Dæhlin

Scenografi og kostymer: Tormod Lindgren

Tekst: Edy Poppy, Hanne Ramsdal, Mette Karlsvik,

Eirik Fauske, Demian VItanza, Marilyn Monroe,

Heiner Muller, Shakespeare og Pasolini

Med : Elisabeth Karlsson , Heloisa 

Spillesteder:

Festspillene i Bergen, Dramatikkens hus, Brageteatret

«DESIRING MACHINES» er en forestilling. Forestill deg en maskin som består av ulike deler og koblinger. Delene utgjør en større krets som hver for seg, men også samlet produserer en strøm av begjær. Dette begjæret produserer realitet.

På samme tid er denne maskinen en kropp. Se for deg en kropp. Denne kroppen er en kvinne. Hun har et navn. Flere navn som tilhører ulike kvinner samlet og portrettert i et stadig utvidet familiealbum. Albumet utgjør et historisk kartotek av ulike realiteter.

Dette kartoteket er samlet i denne kroppen. Tenk deg at hver kroppsdel på denne kvinnen utgjør en av disse skikkelsene. De kaster skygger akkurat som denne ene kvinnen kaster skygger. I avskygningene kommer figurene til syne, forandres, fordreies til en annen og forsvinner. Bunnet til denne kroppen, latent nærværende i rommet, er de alle tilstede.

En tilstedeværelse som skjer gjennom tilsynekomster hvor det nære og intime like godt kan opptre på avstand. En mulighet hvor det fjerne plutselig kan fremstå som ubehagelig nært. En forestilling hvor det mekaniserte og menneskelige stadig inngår nye konseptuelle og reelle forbindelser på veien mot det fremtidige.

«DESIRING MACHINES» er et pågående musikkteaterprosjekt med base i en krets av kvinneskikkelser som for hver visning utvides. I et visuelt og auditivt rom har vi i samarbeid med et knippe dramatikere og forfattere forsøkt å fremkalle og overeksponere ulike kvinneskikkelser. Både ved å la de stå alene, men også la de inngå forbindelser med hverandre.

Slik portretteres en rekke historiske og mytiske kvinneskikkelser fra antikken frem til vår tid, gjennom narrative bruddstykker, realistiske bilder, surrealistiske glimt og lekkasjer. Alt som deler av den mangefasetterte begjærsmaskinen, historien eller kroppen, koblet sammen i en scenisk collage hvor publikum er en av kretsene.

VIDEO

bottom of page