top of page
TEAM CORPUS

THEATER CORPUS ble startet  av Tormod Lindgren i 2017 og jobber hovedsakelig med figurteater for voksne. 

TORMOD LINDGREN - Kunstnerisk leder, regissør, designer. 
Tormod Lindgren har jobbet som scenograf/video-/kostyme-/figur-designer på et hundretalls oppsetninger, for institusjonsteatre og frigrupper i inn og utland. Hans første erfaring med figurteater var som scenograf/ dukkedesigner/ videodesigner i 2008 med @lice  på Riksteatret/Rikskonsertene som han fikk Heddaprisen for. Simplicissimus er den fjerde figurteater- produksjonen han regisserer og designer. Tormod Lindgren har sin utdannelse fra Khio i Oslo/Bergen og en master i scenografi fra Central Saint Martins-London/Damu-Praha. 

Når så Lindgren etablerte sitt eget figurteater-kompani, var det naturlig å knytte til seg mennesker med bakgrunner som er litt på siden av mainstream teater. Figurteater er en kunstart som lever parallellt med “ordentlig” teater, med andre forankrings-punkter i kunstnerisk praksis.

Tormod Lindgren is a award winning scenographer and director based in Norway. His work includes stage design, costumes,video, puppet design and directing. He has designed 100 productions all over the world, within theatre, dance, puppet, opera. He has a BA from Khio-Oslo and a master from Central Saint Martins-London/Damu-Prague. He is the artistic director of the company Theater CORPUS.

NOEN AV DE SENTRALE MEDVIRKENDE: 

AINA VILLANGER - Poet og Dramatiker på Fri kjærlighets by, Corpus, EPP og Berg & Høeg fotostudio 

Aina Villanger debuterte på Oktober Forlag i 2012 med LANGSANG, som fikk strålende mottakelse og som siden har blitt iscenesatt i form av danseforestillingen “Jeg er kosmos” ved Siri og Snelle, samt lesninger ved Dramatikkens hus. I 2017 kom hun ut med prosadiktet BAUGEIDS BOK  og HEKSETEKSTER på audiatur. Villanger er blant annet utdannet ved Nordland kunst og Filmskole,Skrivekunstakademiet i Hordaland og MA i Estetikk fra Universitetet i Oslo. I 2018 mottok hun Tanums kvinnestipend. Hun mottar statens 3 årige arbeidsstipend.

Hun har de senere år hatt flere scenekunstoppdrag; på “Den fri kjærlighets by” var hun både dramaturg og dramatiker, i “Forfatterbevegelsen” fremførte hun både tekst og samtidsdans i en forestilling som fikk kritikerprisen, og hun har flere samarbeid på gang med bl.a Itonje Søymer Guttormsen og Lisa Baudoin Lie. I 2019 skriver hun tekst til CORPUS

CAMILLA SVINGEN - Daglig leder Syv mil/ Scenekunstprodusent

Camilla har lang erfaring med prosjektledelse, rådgivning, kulturpolitisk arbeid, scenekunstproduksjon samt erfaring som logistikk- og festivalsjef for Mini Midi Maxi - internasjonal teaterfestival i perioden 2004-2014, daglig leder hos Proscen - Produsentenhet for scenekunst 2014-2018. I dag driver hun Syv mil as som er et produsentkompani med base i Bergen. Syv mil har samarbeid med scenekunst fra hele landet og innenfor flere genre hvor også flere har internasjonal dimensjon.  I tillegg er hun økonomiansvarlig hos Bergen Senter for Elektronisk Kunst. Utdanning: Teatervitenskap, Digital kultur og Litteratur (UiB) og Produsentkunnskap for scenekunst (NTNU).

ROLF GUPTA - Komponist og pianist på Fri kjærlighets by

Rolf Gupta var kunstnerisk leder og sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør 2005-2013 samt kunstnerisk leder og sjefdirigent for KORK 2003 - 2006. Han var kunstnerisk leder for MAGMA2002 Berlin og De Internasjonale Kirkefestspillene i Kristiansand 2000-08. Rolf Gupta ble tildelt Kritikerprisen i 2006 og Spelemannsprisen i

1999, 2010, 2013 og 2015. I 2012 ble en av hans mange CD-innspillinger nominert til Gramophone Awards. Han leder orkestre både nasjonalt og internasjonalt og har også en lang merittliste som operadirigent. Han har i tillegg til professoratet ved UiA vært engasjert som foreleser og dirigent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Göteborgs Universitet, Sibelius Akademiet, Norges Musikkhøgskole og Grieg Akademiet. Utdannet kantor, komponist og orkesterdirigent ved Agder Musikkonservatorium, Norges Musikkhøgskole, Sweelinck Conservatorium Amsterdam og Sibelius Akademiet. Arbeider som freelance komponist og dirigent.

GISLE HASS - Skuespiller på Fri kjærlighets by

Gisle Hass er figurteater-skuespiller, danser og skuespiller. Gisle var elev ved Riksteatrets utdanning i dukkespill og har siden vært utøvende på en rekke felt. Han er mest kjent for rollen i«Hunger» en dukketeaterforestilling basert på «Sult» av Knut Hamsun i regi av Pickled Image (UK). Han har i tillegg erfaring som lærer i dramafag og kreativ dans med eksamen i Praktisk Pedagogikk ved Kunsthøyskolen i Oslo. 

TESSA LEPISTÖ - Skuespiller på Fri kjærlighets by

Tessa Lepistö - er en finsk dukkespiller, skuespiller, performancekunstner utdannet ved Turku Arts Academy puppetry department 2007 (Finland) Tessa har i tillegg til arbeid med bl.a Teatteri Objekti i Finland, jobbet mye i Norge de siste 10 årene ved Kattas figurteater, ved Anne Helgesen. Her har hun både vært dukkespiller , dukkemaker og regissør. 

CHRISTINA ØRBEKK NIKOLAISEN -  Christina Ørbekk Nikolaisen er skuespiller og skribent utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad og Institutt for Journalistikk ved Oslo Mets. Hun har i de seneste årene samarbeidet med blant annet filmregissør Ellen Ugelstad på to prosjekter, «Making sense Together» en fiksjonsdokumentar og «Den grønne dalen», hvor sistnevnte vant Gullstolen for beste kortfilm i Grimstad 2018. Høsten 2019 har hun premiere på en forestilling ved Bit Teatergarasjen i Bergen, som hun har utviklet i samarbeid med billed- og performancekunster Eivind Reierstad (ANE LAN).

CECILIE SOLBERG KNUDSRØD - Skuespiller på Fri kjærlighets by og Corpus

Cecilie Solberg Knudsrød er skuespiller og danser i tillegg til at hun setter opp egne forestillinger. Med kompaniet hennes, Krutt og Kamfer, lagde hun figurteater forestillingen Kamuflasje i samarbeid med Yngvil Aspeli. Sammen med søsteren ble hun kritikerprisnominert i 2018 for forestillingen “Songs of entanglement” som iscenesetter de to kunstnerne og søstrenes sitt eget tvillingforhold.

 

THOMAS HILDEBRAND - Skuespiller på Fri kjærlighets by

Thomas Hildebrand er en autodidakt skuespiller, dukkespiller, komponist, sanger, musiker, lyd/videotekniker og designer, scenograf og dukkemaker. Skriver scenetekst. Han driver eget teaterkompani Hildebrand produksjoner i tett samarbeid med regissør Marius Kolbenstvedt. I tillegg leder han rockebandet Hildebrand og plateselskapet ØRE Grammofon. Hildebrand jobber hovedsaklig som dukkespiller, mye for fjernsyn, ikke minst med karakteren brillebjørn, men og med teater bla annet i "Rikke Petrikke", en samproduksjon med Akershus teater og Oslo Nye 2019.

 

PETER BADEN - Komponist på Corpus

Peter Baden er en norsk komponist, arrangør, musikkprodusent og musiker med utdannelse fra NISS der han studerte musikkproduksjon og slagverk. Av produksjoner kan nevnes : Rytmer fra verdensrommet er en multimedial konsert for to slagverkere interaktiv video, laser og projiseringer, som har turnert spilt for ca. 100 000 barn over hele landet. Dropout og Spring Up Musical på Den Norske Opera. Baden hadde det musikalske ansvaret for Vinter-OL for ungdom 2016 på Lillehammer og har komponert for Radioteatret, NRK og film. Han spiller, arrangerer og skriver musikk med/for med artister som Thea Hjelmeland, Mari Boine, Hanne Hukkelberg, Eivind Aarset, Mungolian Jet Set, Ingrid Olava, Anneli Drecker, Eva & The Heartmaker, Bjørn Eidsvåg, og Xploding Plastix

bottom of page