top of page

2022 EPP.  Theater Corpus med Oslo Sinfonietta / Ultimafestivalen

"Nå er Epp blitt figurteater.  Her spiller mange av virkemidlene på lag: Lindgren er kjent for sine forseggjorte figurer, og figurer og spill viser perfeksjon til fingerspissene. Lyssettingen følger figurenes intensjoner. Scenografien er oppfinnsom og morsom der Epps kjøttetende plante kommer slafsende til live eller der detaljer i Epps hundemønstertapet brått blir levende.”

Karen Frøsland Nystøyl - Nrk

Axel Jensens roman Epp (1965) er kanskje det mest bemerkelsesverdige norske verket innen science fiction-sjangeren.Boka handler om pensjonisten Epp, som bor i en anonym boligblokk i byen Oblidor. Landet heter Gambolia, og planeten er ikke navngitt. Epp er en studie i nytteløshet og selvbedrag, og boken er blitt tolket som en satire over velferdsstaten.

Verdenen Epp bor i er velorganisert og gjennomregulert. Alt og alle har sin plass. Det korte navnet til Epp indikerer at han er lavt på den sosiale rangstigen. Han lever i evig frykt for å miste enda en bokstav i navnet, og synke enda lavere i rang. Den gretne Epp skriver daglige rapporter om hverdagslivet, som å koke egg, lage seg snacks eller å mate sin kjøttetende plante. I motsetning til Epp, drømmer naboen Lem om et mer egalitært samfunn, og han prøver stadig å få med seg Epp i en motstandsbevegelse. I denne triste og skitne boligblokken lever en underlig drøm, en framtidsnostalgi der friheten er rett rundt hjørnet.

Medvirkende:

Ide, regi, scenografi, kostymer og figurer: Tormod Lindgren

Dramatisering : Aina Villanger

Komponist: Lars Skoglund

Videoprojeksjoner : Peter Knudsen

Lysdesign : Oscar Udbye

Produsent: 7 mil / Tormod Lindgren

Skuespillere: Thomas Hildebrandt, Geir Robsrud og Dominika Minacz-Sira

Regiassistent : Oda Holmvik Bredvold

Scenografiassistent : Piotr Chrzanowski og Aaron Lindgren

Kostymeassistent : Klara Gecevic

Varighet : 70 minutter

Forestillingen er støttet av Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende, Fritt Ord, Norsk komponistfond, Spenn . Takk til Axel Jensens etterlatte for tillatelse til å dramatisere verket.

download.png
download.png
SPENN_logo_hvit.jpg
ffuk logo.jpg
download-1.png
komponistfond hvit.png
download.png
ffuk logo.jpg
download.png
download-2.png
download-1.png
Spenn_logo_k_3000px.png
bottom of page