top of page
THEATER CORPUS EGNE PRODUKSJONER

Etter 25 års virke som scenograf og 5 egne produksjoner etablerte Tormod Lindgren Theater CORPUS i 2018. Kompaniet arbeider hovedsakelig innenfor genren figurteater.

Tormod Lindgren er kunstnerisk leder, regissør, scenograf, dukkedesigner og kostyme designer. Det er i hovedsak også han som lager figurene. Han jobber med en rekke typer figurer, teknikker og tematikker, og kombinerer ofte figurteater med andre sceniske uttrykk, ikke minst scenografi og videoprojeksjoner.

Forestillingene henvender seg til flere publikumsgrupper. Voksne og barn.

Vi har to produksjoner som er aktuelle for turné : CORPUS og DEN FRI KJÆRLIGHETS BY og forbereder en ny produksjon, SIMPLISISSIMUS for 2020.

Corpus FLYER 10 u tekst.jpg

CORPUS

Theater Corpus, 2019

10Fri_kjærlighet_rettsak_1_meddommere_MG

DEN FRI KJÆRLIGHETS BY - The City of Free Love
Theater Corpus, 2017

27 Simplicissimus - FOTO LindgrenIMG_375

SIMPLISISSIMUS

Theater Corpus, 2021

modeller-stille5153 kopi.jpg

PROSPEKT - Forprosjekt

Theater Corpus, 2015

TEAM CORPUS

Corpus er ikke et teaterkompani med faste medlemmer. Selv om Corpus har hovedfokus på figurteater så har de medvirkende erfaringer fra mange sceniske uttrykksformer. Noen ord om de medvirkende på produksjonene til nå :

TORMOD LINDGREN - Kunstnerisk leder, regissør, designer. 

Tormod Lindgren har jobbet som scenograf/video-/kostyme-/figur-desinger på 80 oppsetninger, for institusjonsteatre og frigrupper i inn og utland. Han har jobbet på mange felt; teater, dans, figurteater, performance, musikkdramatikk.  

Han fikk i 2008 Heddaprisen "særlig faglig innsats" for @lice ved Riksteatret/Rikskonsertene. Han har en BA fra

Khio i Oslo/Bergen og en master i scenografi fra Central Saint Martins-London/Damu-Praha.

CAMILLA SVINGEN - kreativ produsent

Camilla har lang erfaring med prosjektledelse, rådgivning, kulturpolitisk arbeid, scenekunstproduksjon samt erfaring som logistikk- og festivalsjef for Mini Midi Maxi - internasjonal teaterfestival i perioden 2004-2014, daglig leder hos Proscen - Produsentenhet for scenekunst 2014-2018, og administrativ leder/ EU prosjekt hos Senter for Elektronisk kunst 2018/2019. Hun er fast produsent for Quiet Works og det internasjonale prosjektet 71bodies 1dance/Daniel Mariblanca. Utdanning: Teatervitenskap, Digital kultur og Litteratur (UiB) og Produsentkunnskap for scenekunst (NTNU).

AINA VILLANGER - Poet og Dramatiker på Fri kjærlighets by og Corpus 

Aina Villanger debuterte på Oktober Forlag i 2012 med LANGSANG, som fikk strålende mottakelse og som siden har blitt iscenesatt i form av danseforestillingen “Jeg er kosmos” ved Siri og Snelle, samt lesninger ved Dramatikkens hus. I 2017 kom hun ut med prosadiktet BAUGEIDS BOK  og HEKSETEKSTER på audiatur. Villanger er blant annet utdannet ved Nordland kunst og Filmskole,Skrivekunstakademiet i Hordaland og MA i Estetikk fra Universitetet i Oslo. I 2018 mottok hun Tanums kvinnestipend. Hun mottar statens 3 årige arbeidsstipend.

Hun har de senere år hatt flere scenekunstoppdrag; på “Den fri kjærlighets by” var hun både dramaturg og dramatiker, i “Forfatterbevegelsen” fremførte hun både tekst og samtidsdans i en forestilling som fikk kritikerprisen, og hun har flere samarbeid på gang med bl.a Itonje Søymer Guttormsen og Lisa Baudoin Lie. I 2019 skriver hun tekst til CORPUS

ROLF GUPTA - Komponist og pianist på Fri kjærlighets by

Rolf Gupta var kunstnerisk leder og sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør 2005-2013 samt kunstnerisk leder og sjefdirigent for KORK 2003 - 2006. Han var kunstnerisk leder for MAGMA2002 Berlin og De Internasjonale Kirkefestspillene i Kristiansand 2000-08. Rolf Gupta ble tildelt Kritikerprisen i 2006 og Spelemannsprisen i

1999, 2010, 2013 og 2015. I 2012 ble en av hans mange CD-innspillinger nominert til Gramophone Awards. Han leder orkestre både nasjonalt og internasjonalt og har også en lang merittliste som operadirigent. Han har i tillegg til professoratet ved UiA vært engasjert som foreleser og dirigent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Göteborgs Universitet, Sibelius Akademiet, Norges Musikkhøgskole og Grieg Akademiet. Utdannet kantor, komponist og orkesterdirigent ved Agder Musikkonservatorium, Norges Musikkhøgskole, Sweelinck Conservatorium Amsterdam og Sibelius Akademiet. Arbeider som freelance komponist og dirigent.

GISLE HASS - Skuespiller på Fri kjærlighets by

Gisle Hass er figurteater-skuespiller, danser og skuespiller. Gisle var elev ved Riksteatrets utdanning i dukkespill og har siden vært utøvende på en rekke felt. Han er mest kjent for rollen i«Hunger» en dukketeaterforestilling basert på «Sult» av Knut Hamsun i regi av Pickled Image (UK). Han har i tillegg erfaring som lærer i dramafag og kreativ dans med eksamen i Praktisk Pedagogikk ved Kunsthøyskolen i Oslo. Mer om Gisle 

TESSA LEPISTÖ - Skuespiller på Fri kjærlighets by

Tessa Lepistö - er en finsk dukkespiller, skuespiller, performancekunstner utdannet ved Turku Arts Academy puppetry department 2007 (Finland) Tessa har i tillegg til arbeid med bl.a Teatteri Objekti i Finland, jobbet mye i Norge de siste 10 årene ved Kattas figurteater, ved Anne Helgesen. Her har hun både vært dukkespiller , dukkemaker og regissør. 

CHRISTINA ØRBEKK NIKOLAISEN - Skuespiller på Fri kjærlighets by og Corpus

Christina Ørbekk Nikolaisen - er skuespiller med bakgrunn fra Akademiet i Fredrikstad. Ørbekk Nikolaisen var tilknyttet det norske skuespillerkompaniet AKT 5. I tillegg til Tormod Lindgren har hun i de senere år jobbet mye med Ane Lan i tillegg til filmoppdrag.

CECILIE SOLBERG KNUDSRØD - Skuespiller på Fri kjærlighets by og Corpus

Cecilie Solberg Knudsrød er skuespiller og danser i tillegg til at hun setter opp egne forestillinger. Med kompaniet hennes, Krutt og Kamfer, lagde hun figurteater forestillingen Kamuflasje i samarbeid med Yngvil Aspeli. Sammen med søsteren ble hun kritikerprisnominert i 2018 for forestillingen “Songs of entanglement” som iscenesetter de to kunstnerne og søstrenes sitt eget tvillingforhold.

 

THOMAS HILDEBRAND - Skuespiller på Fri kjærlighets by

Thomas Hildebrand er en autodidakt skuespiller, dukkespiller, komponist, sanger, musiker, lyd/videotekniker og designer, scenograf og dukkemaker. Skriver scenetekst. Han driver eget teaterkompani Hildebrand produksjoner i tett samarbeid med regissør Marius Kolbenstvedt. I tillegg leder han rockebandet Hildebrand og plateselskapet ØRE Grammofon. Hildebrand jobber hovedsaklig som dukkespiller, mye for fjernsyn, ikke minst med karakteren brillebjørn, men og med teater bla annet i "Rikke Petrikke", en samproduksjon med Akershus teater og Oslo Nye 2019.

 

PETER BADEN - Komponist på Corpus

Peter Baden er en norsk komponist, arrangør, musikkprodusent og musiker med utdannelse fra NISS der han studerte musikkproduksjon og slagverk. Av produksjoner kan nevnes :

Rytmer fra verdensrommet er en multimedial konsert for to slagverkere interaktiv video, laser og projiseringer, som har turnert spilt for ca. 100 000 barn over hele landet. Dropout og Spring Up Musical på Den Norske Opera. Baden hadde det musikalske ansvaret for Vinter-OL for ungdom 2016 på Lillehammer og har komponert for Radioteatret, NRK og film. Han spiller, arrangerer og skriver musikk med/for med artister som Thea Hjelmeland, Mari Boine, Hanne Hukkelberg, Eivind Aarset, Mungolian Jet Set, Ingrid Olava, Anneli Drecker, Eva & The Heartmaker, Bjørn Eidsvåg, og Xploding Plastix

bottom of page